Workshop Foodfotografie- en Styling

18 september 2020

Leer in 1 dag de geheime kneepjes van  FOODFOTOGRAFIE EN STYLING! – Basiscurus

Styliste: Hester Oppedijk van Veen

Kosten: Eur 265,00 incl. btw (incl. lunch)

Voor wie? Fotografen, enthousiastelingen, foodies, foodbloggers, instagram-en pinterestpinners: iedereen die graag met fotografie en/of food bezig is!
Iedereen met een spiegelreflex of de camera van je telefoon. Neem mee waar jij normaal gesproken foto’s mee maakt.

Wat gaan we doen?

  • We gaan onze tips en trics delen!
  • Zelf aan de slag met aanwezige props, onder- en achtergronden en food. We helpen je met styling, licht en waar nodig wat technische ondersteuning wat betreft je camera.
  • Nabespreking incl. een korte instructie over de nabewerking

(de workshop gaat door bij min. 8 deelnemers)

Er is niet voldoende tijd om veel uitleg te geven over je camera. Daarom is het handig als je deel wilt nemen om je camera te kennen en je gewend bent in de M-stand te fotograferen en kennis hebt van de belichtingsdriehoek. Fotograferen met je telefoon kan uiteraard ook.

Nieuw! Interactief College voor Foodfotografie en Food en Propstyling start op 19 september !

Cursusdata: 2 dagen
19 september 

oktober/november (datum volgt)
10.00-16.00 uur

Kosten: Eur 675,00 excl. btw
Inclusief koffie, thee lunch en andere zaligheden.
Locatie: sfeervolle locatie in Midden Nederland

Styliste: Hester Oppedijk van Veen

Samen met food/propstyliste Hester Oppedijk van Veen hebben we het interactieve college voor foodfotografie en styling ontwikkeld. Een diepgaande cursus van 2 dagen waarbij alle facetten aan het licht komen over de ins en outs van fotografie, zoals het werken met daglicht, studiolampen, daglichtlamp, flitsers, nabewerkingen en stijlen van design, stilleven, culinaire producties en veel meer. Je leert de wens van de klant om te zetten in een moodboard en daar een concept van te maken. Je krijgt verrassende opdrachten die je soms ook uit je comfortzone halen qua foodfotografie en styling.
In deze cursus vol praktijklessen leer je in 2 dagen, door het werken met de mooiste props en ingrediënten, de fijne kneepjes van het vak. Uiteraard komen er diverse uitdagingen aan bod betreft de gerechten en ook niet te vergeten de techniek qua foodstyling. Foodstyling is veel meer dan het mooi neerleggen voor de camera.
Elke cursist werkt aan een opdracht en zal intensief door ons worden begeleid om zo tot een mouthwatering en smaakvol eindresultaat te komen. Van het creeëren van een moodboard, koken, foodstylen, propstylen tot het technisch goed op de foto zetten van je gerecht en sfeersetting.

We zijn te gast in The Bar-N, een waanzinnige leuke locatie midden in het land, makkelijk te bereiken. Lunch genieten we op de veranda of in het Guesthouse.
Cursusdata : dag 1 : 19 september: 2e dag in overleg (oktober,november)

Voor foodies en voor fotograferen die graag het vak Foodfotografie en Food en Propstyling willen leren.
Voorwaarden: goede kennis van je camera
Maximaal 8 deelnemers.
Wil je eerst meer informatie, neem dan even contact met me op.

Voor vragen of aanmelden:

info@esterovermars.nl

Enkele reacties van deelnemers:

Hettie Geertman (eigenaresse Hetties Catering)
“Tijdens de workshop veel geleerd over gebruik van licht,  ondergrond en compositie.
Ester en Hester weten waar ze het over hebben. De liefde voor hun vak spat er van af.”

Itsajook (handmade keramiek)
“Gisteren een workshop foodphotography&stilllife gevolgd bij Ester Overmars Fotografie en PrinsesHeerlijk in Amersfoort. Prachtige locatie. ..veel geleerd.. heerlijke lunch! 😆 Aanrader!”

Willemien Botermans (Nijveraar en oprichter www.catchthebluefish.com)
“Zelf gevolgd, erg leuk vol met bruikbare tips en inspiratie!”

Nathalie Franken: (hobbyfotograaf):

“Vandaag voelde ik me tijdens de workshop foodfotografie & styling van Es & Hes als een kind in een snoepwinkel. Of de ballenbak. Net wat je ding is. Aftrap met goede tips waar we meteen mee aan de slag konden. Gaan met die banaan, helemaal mijn stijl. Met een kleurrijk palet aan groente, fruit, chocola, patisserie en deegwaren was beginnen het moeilijkst. Tel daar de overweldigende, maar o zo mooie hoeveelheid props in de stijlen industrieel, vintage, retro tot aan de Gouden eeuw toe, en je wil je ‘canvas’ gaan vullen met mooie composities, de perfecte lichtinval en intense kleuren en structuren die al dat lekkers tot leven laten komen in 2D. De kunst is om maar gewoon te beginnen en te kijken wat er ontstaat. Veel uitproberen en natuurlijk ook af en toe iets proeven. Ja echt, dat heb je als professional er gewoon voor over. Ontzettend goede begeleiding en feedback gehad. Verslavend leuk! Zelfs nu ik mijn foto’s terugzie, ontdek ik al wat beter kan. Thanks ladies!

Tamara Sturm: (hobbyfotograaf)
“Ik heb de workshop foodfotografie als erg leuk en leerzaam ervaren. Het werken in tweetallen vond ik fijn. Met zijn tweeën heb je toch meer inspiratie dan in je eentje. De foto’s zijn super geworden. De kans is groot dat ik een laat afdrukken en die in mijn keuken een mooie plek ga geven! Dank jullie wel!”

Marion Arts:(Freelancefotograaf bij Marion ARTs Foto en fotograaf en kunstenaar bij Marion ARTs)
“Supergave workshop! Vond het zo leuk, tijd ging veel te snel!”