Meer omzet door Foodfotografie?!

TokoBoco

Boudewijn Coert, thuiskok onder de naam Toko BoCo was een scepticus. Hij geloofde dat, ondanks het feit dat Indonesische maaltijden heerlijk smaken (en geloof me, zijn gerechten zijn geweldig!) de gerechten niet bepaald fotogeniek zijn. Natuurlijk wilde ik hem het tegendeel bewijzen en ik besloot de uitdaging aan te gaan.

Mooi licht

Bij hem thuis gingen we aan de slag. Met de inhuldiging van Feyenoord op de achtergrond kookte hij de gerechten, stileerden we deze met zijn tweeën (en kon ik af en toe iets van z’n heerlijk authentieke smaken proeven!) en fotografeerde ik de maaltijden met mooi licht. Vanaf het moment dat hij de eerste foto zag was hij verkocht. En al zeg ik het zelf: de serie is prachtig geworden.

Maar het hebben van mooie foto’s van gerechten is leuk en aardig, maar levert het ook resultaat op was de vraag. Daar kan ik kort over zijn: jazeker! Boudewijn had een paar dagen erna met zijn Foodtruck een evenement in Zeist. Van de gerechten die hij daar serveerde had hij de foto’s van de shoot meegenomen en aan de voorkant van zijn foodcaravan gehangen. Normaal gesproken verkoopt Boudewijn zo’n 25 Indonesische gerechten op een dag en zo’n 50 gehaktballen. Nu niet…

Slechts 3 ballen

Al in de ochtend om 11 uur bestelde de eerste klant Boudewijns Rendang, omdat deze er zo heerlijk uitzag op de foto. Aan het einde van het event had hij meer dan 70 gerechten uitgeserveerd, bijna drie keer zoveel als gebruikelijk. En wat nog typerender was, hij had slechts 3 gehaktballen verkocht. De reden? Op de caravan hing geen foto van zijn ballen.

TokoBoco

Je kunt dan ook rustig concluderen dat foodfotografie wel degelijk omzetverhogend kan werken. Het is dan ook geen kostenpost, maar een investering in omzetstijging. Je mag best pronken met het lekkers dat uit je keuken komt!

Wil je advies over wat foodfotografie voor jou product kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met me. Ik kom graag bij je langs!