Lekker bezig, een zomer vol foodfotografie!

Brownie vk
De zomermaanden lijken alweer ver weg. Mijn eerste zomermaanden als zelfstandig ondernemer. Komkommertijd qua betaalde opdrachten dus maar lekker genieten van vakantie, vrije tijd en een to-do actielijst afwerken. En niet te vergeten de expositie voorbereiden die ik samen met Hester Oppedijk van Veen (styliste) het laatste kwartaal mag houden in ’t Gasthuys (Muurhuizen).
gasthuys(t Gasthuys)
Ontzettend leuk, er komt heel wat bij kijken; inspiratie opdoen voor foto’s, mooie groentes uitzoeken en oogsten bij een biologishe boer in Scherpenzeel (Om de Tuin),

groente(hier liggen onze modellen in spe)
kruiden plukken in Baarn, chocoladetaart maken, props uitzoeken bij Capanni, een model zoeken voor de “badscene” en natuurlijk last but not least dagen plannen om foto’s te schieten. Aangezien ik zelf geen studio heb doen we deze shoots bij Hester: zij is kok van huis uit en heeft ongeveer het hele assortiment van een supermarkt en traiteur in haar keukenkastjes staan dus bij haar grijp je nooit mis. Nadat we alle props, lampen, achtergrondrollen etc naar boven gesjouwd hebben (en na de shoot alles weer naar beneden….) gaan we aan de slag. Je zou denken dat een bloemkooltje of artisjok zo gefotografeerd is maar nee, dat kan zomaar 1,5 uur in beslag nemen. Dat ene blad toch net iets meer naar boven, wat meer naar rechts. Belichting anders, toch een andere achtergrond. Het leuke is dat je vooraf een plan kunt hebben waar uiteindelijk niets van terechtkomt en je zelf ook erg benieuwd bent naar het eindresultaat. Ook de vallende “sneeuw” op de taart bleek een uitdaging. Een heeeeleboel foto’s verder staat ie er dan eindelijk op!
3 dagen shooten en de expositiefoto’s zijn, op de bewerking na, klaar! Naast de foto’s van ingredienten/gerechten hebben we een model (Eva) bereid gevonden in een bad van melk gefotografeerd te worden, uiteraard speelt ook hier “food” een hoofdrol. In de prachtige badkamer van Eva (waar je op de foto jammergenoeg niets van ziet) hebben we op een warme dag in de zomer haar bad vol laten lopen met melk, vermengd met wat warm water zodat Eva niet blauw aan zou lopen tijdens de shoot. Toen Eva ging liggen met de appel in haar handen zag het er meteen sprookjesachtig uit, prachtig! Daar worden we meteen enthousiast van.
bad(badshoot met Eva)
Nu een aantal weken verder zijn we zover: morgen gaan we alles ophangen/neerzetten in de prachtige historische locatie ’t Gasthuys in de Muurhuizen. (dank aan Wim van Rooijen). Hester heeft mooie poezie bij de foto’s gemaakt zodat het nog meer tot de verbeelding spreekt.
We zijn zoooo benieuwd hoe het allemaal staat! Zondag is dan de eerste kunstkijkroute (iedere 3e zondag van de maand).
Als klapper op de vuurpijl hebben we ook nog 2 intieme diners gepland. 1 in oktober (is inmiddels vol) en 1 op 14 november (nog plaatsen vrij!). Uiteraard in het sfeervolle Gasthuys.

En vanaf november gaan we starten met de workshop “De basis van foodfotografie/styling”. Mocht je interesse hebben laat het ons dan even weten!

Ik hoop jullie te zien tijdens 1 van de Kunstkijkroutes!
De data: 20 september, 18 oktober, 15 november
Adres: Muurhuizen 33, Amersfoort