Elkaar versterken op Proef Amersfoort


Waar kun je beter exposeren dan op Proef Amersfoort? Volgens mij zijn er niet veel betere plekken te bedenken om bekendheid te krijgen en onder de aandacht van vele voorbijgangers te komen. De vraag is uiteraard hoe je dat dan gaat doen.

Bij Smulweb doe ik regelmatig Foodfotografie voor diverse opdrachtgevers. De Foodstyliste waarmee ik samenwerk is Hester Oppedijk van Veen. Omdat we veel samenwerken zijn we gaan brainstormen op welke manier we onszelf wat meer zichtbaarheid zouden kunnen geven. Het idee ontstond al snel de ingrediënten van gerechten op Proef Amersfoort op een mooie manier vast te leggen. Dit keer eens geen foto’s van de gerechten zelf, die ziet iedereen tenslotte wel langskomen, maar van de pure mooie ingrediënten. Want hoe mooi is het om het accent eens daarop te leggen? Zodat je als restaurant kunt laten zien met welke eerlijke, pure en mooie ingrediënten je werkt. We besloten Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg te benaderen met ons idee.
Eigenaar Bert en Eigenaresse Ans waren direct enthousiast en zagen meteen voor zich hoe ze hun tent op Proef Amersfoort van prachtige foto’s zouden kunnen voorzien en zich op deze manier niet alleen zouden kunnen onderscheiden met mooie gerechten maar ook met de aankleding van het geheel. Bert besloot ons de Botterwerf in Spakenburg nog even te laten zien, zomaar, omdat we er toch waren. Daar rondlopend zagen we de foto’s al voor ons: met het decor van de prachtige authentieke houten vloeren, planken en muren. Een droom van een locatie!
Kortom, ons idee werd concreet. We besloten van ieder gerecht 2 foto’s maken: 1 op de botterwerf, 1 op een strakke witte achtergrond. Een mooie combinatie!

Een paar dagen later stonden we met studiolampen, potjes, bordjes, netten en natuurlijk met vissen, kaas, een eend, parelgort etc op de set van de Botterwerf in Spakenburg. Ondertussen werd er nog even een Botter op het land getrokken en wij gingen aan de slag. Eend op de weegschaal, vis op de grond, kaas in de gereedschapskast en ondertussen proberen de scheepsbouwers niet te veel in de weg te lopen. Uiteraard had Hester wat brownies meegenomen voor de nodige goodwill. Na een hele dag stylen, fotograferen, stylen, fotograferen en nog meer stylen en fotograferen gingen we met een mooi resultaat huiswaarts. De volgende dag hebben we de set thuis opgebouwd voor de strakke witte foto’s. Compositie luistert zeker hier erg nauw, iedere milimeter telt. Een mooie klus! “Moet dat tomaatje onderaan of bovenaan?” “Die lijn loopt niet helemaal recht.” Na veel foto’s en geschuif kwamen daar uiteindelijk de perfecte plaatjes uit.

Van idee tot uitvoering, wat een mooi project is het geworden. De tent van De Mandemaaker hangt vol met onze smaakvolle foto’s. En zoals Bert van Eijden (Mandemaaker) dat heel treffend zegt:
“Wat mooi dat we elkaar op deze manier kunnen versterken.”

Nog 2 dagen te zien op Proef Amersfoort!

Reacties zijn gesloten.