Bloggen

Nina“Bloggen”, het schijnt er toch echt bij te horen. Hoewel ik geen schrijver ben wil ik dan toch maar eens een poging wagen.
Maar…waarover zal ik dan bloggen? Wat wil mijn lezer eigenlijk lezen? Misschien voor deze eerste blog gewoon maar eens vertellen waar ik op dit moment mee bezig ben. Om er in te komen zeg maar.

Sinds oktober 2014 ben ik fulltime fotograaf. Ontzettend leuk omdat ik, de 45 gepasseerd, eindelijk “ontdekt” heb waar mijn passie ligt. Fotograferen, foto’s bewerken, foto’s bekijken, tutorials bekijken; ik vind het allemaal leuk. Momenteel ben ik ook druk bezig met het examen van de Fotovakschool dat ik eind Maart doe. De bedoeling is dat we exposeren met een serie en dat het portfolio op orde is. Exposeren ga ik met een serie pubers die met hun knuffels poseren. M’n portfolio bestaat uit Food- en portretfotografie.

CecileErg leuk om de pubers voor de camera te hebben; allemaal met hun knuffel waar ze tot voor kort nog mee sliepen. Die tijd lijkt zo lang geleden als je naar ze kijkt maar in feite is het nog maar een paar jaar geleden dat ze buiten verstoppertje speelden, of met de barbies op de grond lagen. Afscheid van de knuffel is soms heel bewust gegaan, soms niet en soms is er nog helemaal geen afscheid geweest en ligt de knuffel nog steeds (heimelijk) in bed. Leuk om te zien ook wat een verschil in leeftijd er zit tussen een 14 of 16-jarige voor de camera. Een verschil van een paar jaar in zelfverzekerdheid. De 14-jarige die zich onzeker nog niet echt een houding weet te geven en de 16-jarige die voor de camera gaat staan alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Een uitdaging voor mij om dit te laten zien!

Food (of Culinaire) fotografie zal een groot deel van mijn portfolio beslaan. Vorig jaar kreeg ik de opdracht van Smulweb/Younity Media om voor hun te gaan fotograferen. Klanten van Younity Media zijn bijvoorbeeld Reddy, Boboli, Euroma (kruiden voor Jonnie de Boer). Ik ontdekte dat deze vorm van fotografie weer een “vak apart” is en dat ik dit ontzettend leuk vind. Vol energie kwam ik terug van m’n eerste shoot. Blij met het resultaat en verrast hoe leuk ik het vond met de juiste belichting en verlichting de gerechten er zo smakelijk mogelijk uit te laten zien en in samenwerking met een styliste een mooie sfeer neer te zetten. Inmiddels heb ik er vele dagen “foodfotografie” opzitten en ik mag wel zeggen dat ik dit een ontzettende leuke vorm van fotografie vind waar ik me zeker verder in ga specialiseren!

Tot zover mijn algemene introductie. Volgende keer meer!

Reacties zijn gesloten.